De kerstmarkt in Brussel; een grandioze ervaring!
kerstmarkt brussel
Wie Brussel nog niet kent, moet het zeker niet nalaten om dit najaar de stad met een bezoekje te vereren. Het is een prachtig oude stad. Brede lanen met mooie oude bomen begeleiden de nieuwsgierige bezoeker naar het historische centrum. De statige gebouwen op de vele pleinen maken van Brussel een stad met veel grandeur.

Tip van de redactie: Goedkope Aanbieding
Met de trein naar de Kerstmarkt van Brussel

kerstmarkt brussel
kerst in brussel

De kerstmarkt in Brussel

Maar dat is niet het enige dat Brussel zo bijzonder maakt. Jaarlijks vindt in de Belgische hoofdstad de grootste kerstmarkt van het land plaats. Meer dan 240 kraampjes kleuren de oude straten en gezellige pleinen van het historische centrum in sfeervolle rode en groene tinten. Naast leuke decoraties voor in de kerstboom, voor op tafel tijdens het kerstdiner of om de tuin sfeervol mee aan te kleden, treft u op de kerstmarkt in Brussel ook kraampjes vol met heerlijke hapjes. En uiteraard kunt u ook terecht voor een warm glaasje glühwein. Voor wie nog ideetjes op wil doen voor het kerstdiner is de kerstmarkt in Brussel een absolute aanrader.

Prachtige kerstverlichting

Maar niet alleen de kraampjes van de kerstmarkt zijn in Brussel de moeite waard om te bezoeken. Op de Grote Markt staat een imposante en prachtig verlichte kerstboom. Ook de statige panden op de pleinen in de binnenstad worden in december schitterend verlicht. Overal waar je kijkt zie je lichtjes. De bezoekers die niet zoveel heeft met het slenteren over de kerstmarkt kan zich prima amuseren met een wandeling door de prachtig verlichte stad.
winter in brussel
hivers bruxelles

Leuk: schaatsen!

Op het Muntplein is een ware ijsbaan neergezet. Leuk voor de kinderen terwijl u van een heerlijk glaasje glühwein geniet. De kerstmarkt in Brussel biedt het allemaal. Volop vertier voor het hele gezin. Schaatsen kunt u zelf meebrengen of ter plekke huren. reuzenrad

Reuzenrad versierd met 18.000 lichtjes

Van ver kunt u de kerstmarkt in Brussel al zien liggen. Over de brede lanen vol met kerstverlichting wordt u naar de kerstmarkt geleid. Maar de echte eyecatcher is toch wel het reuzenrad. Vanuit de hoogte kijkt u neer op het mooie Brussel en de gezellige kerstmarkt. Het reuzenrad zelf is ook niet onaardig om naar te kijken; door de 18.000 lampjes wordt het schitterend verlicht.


De beste kerstmarkt hotels in Brussel?

kerstmarkt hotels Brussel
Op zoek naar een mooi hotel nabij de kerstmarkt van Brussel.
Een aantal hotels hebben fantastische kerstarrangementen.
Welke aanbieding kies jij?
Trivago maakte een overzicht met alle aanbieders en acties. Vergelijk zelf!
Bekijk de hotels in Brussel